Ota yhteyttä

Christer Andersson
0400-609 873

Uusimmat kuvat

Hauki
sondbylaituri2
sondbylaituri
sondby_lasten_leikkipaikka2
sondby_lasten_leikkipaikka

Kalastuksesta Sondbyssä

Sondbyn vesialueet ovat maan mainioita kalavesiä. Puhdas ja runsaskalainen meri on parhaimmillaan Porvoon saaristossa. Kalasaaliit ovat hyviä ja pelkästään kalastuksen tuoma nautinto on vertaansa vailla. Alueella jo vuodesta 1998 kalastanut Pentti Virta kertoo:

Melkein tytön kokoinen!

"Olen kalastanut alueella jo toistakymmentä vuotta. Pääasiallisesti kalastan kuhaa vetelemällä. Parhaimmillaan saaliit ovat olleet pitkälti yli viidenkymmenen. Alueelta Seitlahteen päin on erittäin hyvää kuha- ja ahvenaluetta varsinkin syksyisin. Etelään päin mentäessä Köttbodanin edusta tarjoaa mainion ja laajan alueen kuhan vetelemiseen. Matka sekä Seitlahteen että Köttbodaniin on vain kymmenisen minuuttia. Saarien kaislikkoiset rantavedet ovat haukien narraajille todella makoisia paikkoja. Vähintään pari kolme kertaa kesässä vieheeseen tarttuu liki kymppikiloinen haukia. Pienempiä saadaan lähes joka kalareissulla. Tuo viereisen kuvan hauki nousi Voolahdelta."

Myös talvikalastus on suosittua alueella. Talvisin alueen edustalla on monet verkot viritettyinä jään alle. Pilkkijöitä näkee varsinkin kevättalven aurinkoisina päivinä. Keväällä heti jäiden lähdön jälkeen katiska on hyvä ahvenen pyydystämiseen.

Kuhaa nousee alueen lähivesiltä runsaasti.

Tämän kesän saaliita.

Pentti Virta on luvannut kertoa enemmänkin alueen kalastusmahdollisuuksista jos olet kiinnostunut. Ota Penttiin yhteyttä soittamalla numeroon 0400-411420.